31 Mayıs 2020 Pazar

Kuzey Kıbrıs Futbol: Çetinkaya


Futbol liglerimizde geride kalan 58 sezonda bir alt lige düşmeyen tek takım olan, en fazla lig ve kupa şampiyonluklarına sahip Çetinkaya kritik günler yaşıyor. 

Ogün Genç KAÇMAZ

Süper Lig’de covid-19 salgını nedeniyle liglerin askıya alındığı 22. hafta sonunda 14 .sırada bulunan Efsane ünvanlı sarı kırmızılılarda yönetim kurulu 30 Mayıs’ta toplanacak olağanüstü genel kurulda son 8 haftadaki maçlara çıkmama ve ligden çekilme önerisini üyelerin onayına sunacak.

Çekilme yoksa istifa var

Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’de son 8 maçın oynatılacağını açıklaması ve antrenmanların başlamasıyla yol haritası belirlenmişti. 18 Haziran tarihinden itibaren liglerin başlamasının planlandığı açıklanırken, Dr. Bülent Dizdarlı mevcut şartlarda virüs olayı ve sıcak havaların futbolcularına risk teşkil ettiğini belirterek konunun genel kurula taşınmasına karar verildi. Dizdarlı, 30 Mayıs’taki kuruldan, bu sezon ligden çekilme kararı çıkmaması durumunda istifa edeceğini açıkladı.



Ligden
  çekilirse 1.Lig’e düşecek


Çetinkaya takımının ligden çekilmesi kararının genel kuruldan çıkması durumunda, Müsabaka Talimatının 26. Maddesindeki “Puan silinmesi, ligden çıkarılma ve alt kümeye indirme” koşullarına göre 2 maç sahaya çıkılmaması ışığında bir alt kümeye yani Birinci Lig’e düşürülecek. Bunun yanında her çıkmadığı maç için 5 asgari ücret ceza ödemek zorunda kalınacak. Buna göre maç başına 16 bin 615 TL ceza 8 maç sonunda 132 bin 920 TL’lik yüksek bir meblağa yükselecek. Çetinkaya bu kritik kararı verme arefesinde bir alt lige düşme tehlikesiyle karşı karşıya bulunurken, lige devam kararı üretilmesi halinde başkan Dr. Bülent Dizdarlı’nın istifasıyla yeni bir süreç yaşanacak.

Yeni talimatta ağır koşullar


Futbol Federasyonu takımların lig öncesi veya lig oynanırken ligden çekilmesinin önüne geçmek için Müsabaka Talimatının 26. maddesindeki koşulları gelecek sezondan geçerli olmak üzere ağırlaştırdı. 2019-2020 sezonu öncesi Akova ile Doğancı kulüplerinin Birinci Lig’e katılmaması nedeniyle tedbirler alan federasyon yönetimi, 12 Ekim 2019 tarihindeki toplantısında lige katılmayan veya ligden çekilen takımların bir alt lige düşürülme maddesini gelecek sezondan itibaren değiştirerek bir sonraki sezon liglerde mücadele etmesini engelleyen koşul ekledi. Bunun yanında ilk sezonda lig dışında kalacak takım bir sonraki sezon da en alt ligden yani BTM 2. Lig’den sisteme dahil olabilecek. Ancak bu sezon lig başladıktan sonra bu ek madde kabul edildiği için uygulama 2020-2021 sezonundan itibaren işleyecek, çekilme kararı üretilse de Çetinkaya’yı bu sezon etkilemeyecek.


Kuzey Kıbrıs K Pet Süper Lig 2019-20 sezonu

22. Hafta puan durumu



Hiç yorum yok: