17 Ocak 2002 Perşembe

Dark Angel (Kara Melek)

Dark Angel / Kara Melek (Kanal 7)

Seslendirenler:

Birtanem Coşkun Candaner

Nüvit Candaner

Cüneyt Öner

Pınar Erengil

Mehpare Özlük

Haldun Boysan

Ahmet Taşar

Selahsun Hekimoğlu 


Dark Angel, Amerikalı bilimkurgu türündeki televizyon dizisidir. 2000-2002 yılları arasında FOX adlı kanalda yayınlanan dizinin yaratıcıları James Cameron ve Charles H. Eglee'dir. Dizide Max Guevera adlı genetik özellikleri değiştirilmiş bir askerin yaşadıkları anlatılırken bu karakteri Jessica Alba canlandırmıştır. Program, Seattle-Washington'da çekilse de, Vancouver-Britanya Kolumbiyası Lions Gate Stüdyoları'nda Kanada'da montajı yapılmıştır.

Dark Angel Film Konusu

Gelecekteki yıkılmış bir dünyada, kaçak bir süper insan olan Max, devlet ajanlarından kaçarak Seattle'da gizli bir yaşam sürer. Ancak, idealist bir gazeteci olan Logan ile tanışması, onları zorlu bir mücadeleye sürükleyecektir.


Dark Angel, post-apokaliptik bir dünyada geçen bir bilim kurgu/dram dizisidir. Dizide, genetik olarak modifiye edilmiş bir süper asker olan Max Guevara'nın hikayesi anlatılmaktadır. Max, bir süper asker laboratuvarında doğmuş ve yetiştirilmiştir. Ancak bir isyan sonucu laboratuvardan kaçmayı başarmıştır. Kaçtıktan sonra Seattle'da yeraltı dünyasına sığınan Max, normal bir yaşam sürdürmeye çalışırken, aynı zamanda geçmişiyle mücadele etmek zorunda kalır. Max, insanlardan saklanırken bir yandan da kendisine yapılan genetik deneylerin etkilerini keşfeder ve süper güçlerini kullanır. Dizi, Max'in Seattle'da yaşadığı maceraları ve geçmişinin izlerini sürerken, onu yakalamak için peşine düşen askerlerle olan çatışmalarını konu alır. Aynı zamanda Max'in karşısına çıkan diğer genetik modifiye edilmiş insanlarla olan ilişkileri ve dünyanın geleceği üzerindeki etkisi de dizinin merkezinde yer alır. Dark Angel, sürükleyici bir hikaye anlatımı, etkileyici aksiyon sahneleri ve karakter gelişimiyle dikkat çeken bir dizidir. Bilim kurgu ve dram türlerini başarılı bir şekilde harmanlayarak izleyicileri kendine çeken dizi, düşük bir spoiler içeriğiyle heyecanla takip edilebilecek bir yapım olarak ön plana çıkar.


Başroller

Jessica Alba, rolü Max Guevara

Birtanem Coşkun Candaner

Michael Weatherly, rolü Logan Cale

Cüneyt Öner

John Savage, rolü Albay Donald Lydecker

Nüvit Candaner

Valarie Rae Miller, rolü Cynthia McEachin

Mehpare Özlük 

J. C. MacKenzie, rolü Reagan Ronald

Haldun Boysan 


Richard Gunn, rolü Calvin Theodore

Alimi Ballard, rolü Herbal Thought (sezon 1)

Jennifer Blanc, rolü Kendra Maibaum (sezon 1)

Jensen Ackles, rolü Alec McDowell (X5-494) (sezon 2)

Martin Cummins, rolü Ames White (sezon 2)

Kevin Durand, rolü Joshua (sezon 2)

Ashley Scott, rolü Asha Barlow (sezon 2)

Hiç yorum yok: